
Muesli repen zijn altijd handig om in huis te hebben. Zeker deze variant. Stop ze in je tas als tussendoortje en voorkom daarmee dat je met je zoete trek naar minder gezond eten grijpt!
Nu kan je natuurijk kant en klare muesli repen bij de supermarkt meenemen, maar vergis je niet. Deze zijn vaak minder verantwoord dan je in eerste instantie zou verwachten.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem
180 gram havervlokken
75 gram amandelen
75 gram walnoten
1 theelepel kaneel
1 theelepel zeezout
2 bananen
2 verse dadels
1 eetlepel kokosolie
Voor de topping:
45 gram havervlokken
20 gram amandelen
20 gram walnoten
30 gram pompoenpitten
15 gram amandelschaafsel
150 gram blauwe bessen
1/4 theelepel kaneel
60 ml amandelmelk
Zo ga je werk:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Voor de bodem vermaal je de noten, ontpit je de dadels en snijdt deze in kleine stukjes, pel de bananen en breek het vruchtvlees in stukken.
Smelt de kokosolie
Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en mix deze in een keukenmachine of met een staafmixer tot het een plakkerige massa is.
Beleg een vierkant bakblik met bakpapier, giet hier het mengsel in en druk het goed aan.
Bak de boden in 8-10 minuten
Vermaal de noten voor de topping tot grove stukjes en doe ze met de rest van de ingrediënten in een kom, roer alles door elkaar.
Verdeel de topping gelijkmatig over de bodem, druk het zachtjes aan en bak de muesli repen in 15 minuten af.
Tip:
Door de repen in een afgesloten koek trommel te bewaren blijven ze het langst lekker.
Extra note:
Het zijn wellicht veel boodschappen die je normaal niet in huis hebt, maar trust me. De repen zijn verslavend lekker, dus met de ingrediënten komt het wel goed!
Post a Comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.