
Zoete aardappelfrietjes, heel “fit” Nederland kan tegenwoordig niet meer zonder. Maar wat is nou precies een zoete aardappel en waarom is deze een stuk gezonder dan de wel bekende variant?
Laat ik beginnnen te vertellen dat de zoete aardappel van origine geen aardappel, maar een groente is. Ze behoren namelijk tot de windefamilie. Dit zijn zetmeelhoudende knollen, die ook wel bataat worden genoemde. Groente dus. Naast dat ze lekker zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend gezond en zit de zoete aardappel vol met Vitamine A & C, calcium, magnesium, kalium en zitten ze bombol met anti-oxidanten. Wel bevatten ze meer koolhydraten dan de “normale” piepers maar bevatten ze relatief ook weer meer vezels waardoor je eerder vol zit.
Je kan zoete aardappel op verschillende manieren bereiden. De lekkerste manier blijf toch wel de friet variant. Toch snacken, maar op een healthy manier, wie wil dat niet?
Het maken ervan is trouwens ook een appeltje -eitje.
Wat heb je nodig?
- Zoete aardappel in frietjes gesneden
- Zonnebloem olie
- Zee zout
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Snij de aardappel in frietjes en meng ze met 3 eetlepels zonnebloem olie en zee zout.
Bak ze in 25 minuten lekker knapperig. Voor het beste resultaat draai je de frietjes halverwege de baktijd even om.
Post a Comment
You must be logged in to post a comment.