Image Alt

Punch

Zelfverzekerd zijn, geloven in je eigen kunnen, een levensstijl kiezen die het beste bij je past en handelen vanuit je eigen kracht maken je een sterk persoon. Klinkt allemaal best logisch, maar hoe sta je nou het beste in je eigen kracht?

 

yoga1

 

GELOOF IN JEZELF!

Wij vrouwen zijn er vrij goed in om ons zelf naar beneden te halen, en ons kleiner te maken dan dat we werkelijk zijn. Bescheidenheid is mooi, maar je mag ook trots zijn op wie je bent en op wat je doet. Ontvang een compliment in plaats van deze weg te wuiven. Hoe vaker je tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt, hoe meer je hierin ook gaat geloven. En waar je in gelooft straal je uit. Probeer meer stil te staan bij alle positieve dingen die je gedurende de dag door doet en sta hier meer bij stil. Wees lief voor jezelf en geef jezelf ook eens een compliment. Door consequent positief tegen jezelf te zijn, zal je je ook positiever gaan voelen, meer eigenwaarde creëren en een krachtige uitstraling krijgen.

 

WAT VIND JE BELANGRIJK?

De invloed van anderen kan behoorlijk wat invloed hebben over hoe jij in je vel zit. Ze hebben een mening over de dingen die je doet, keuren je keuzes af of trekken jouw doen en laten in twijfel. Dit kan vrij lastig zijn, zeker op de momenten dat je niet lekker in je vel zit. Bedenk eens wat jij zelf belangrijk vindt. Maak een lijstje met daarop punten waar jij veel waard aan hecht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, vrijheid, regelmaat,, een gezonde levensstijl etc. Bedenk hoe jij jouw leven op deze speerpunten het liefst inricht en waar jij voor staat. Welke woorden komen er in je op? Schrijf dit op en bewaar dit lijstje. Als iemand je weer eens aan het twijfelen brengt of je weet het even niet pak je jouw lijstje erbij en kan je terug vallen op je eigen op je eigen keuzes. Wat vond je ook alweer belangrijk en waar sta je voor? Blijf dicht bij jezelf en handel op eigen kracht!

 

START JE DAG GOED

Bedenk s’ochtends bij het opstaan wat je deze dag zou willen bereiken. Wat zijn je doelen voor vandaag? Klinkt wellicht een beetje zwaar, maar het hoeven niet dagelijks grote dingen te zijn. Zolang het voor jou maar van betekenis is. Door s’ochtends te starten met een doel begin jij je dag met een positieve mindset welke voort zal borduren op je gedrag de rest van de dag. Door dit met regelmaat te doen train jij je brein om meer kansen te zien en meer uit mogelijkheden te halen. Doelen aan het eind van de dag behaald? Denk eens aan wat voor boost dit je geeft!

 

STOP GEEN ENERGIE IN DINGEN DIE ER NIET TO DOEN

Je bent aan het eind van de dag op en futloos. Je hebt mega veel energie verspilt aan zaken die er niet toe doen met als resultaat dat je geen boe of bah meer kan zeggen. Ook dit klinkt zo vanzelfsprekend maar stop ermee om energie te steken in zaken waar je toch niets meer aan kunt doen. Bedenk van te voren of je iets aan een situatie kan veranderen. Kan het? Ga er dan voor! Kan het niet? Laat. het. los! Je verspilt een hoop kracht en energie die je wel beter kunt gebruiken. Dit geldt niet alleen voor situaties maar ook voor het gedrag van anderen. Het gedrag van een ander richting jou kan je vaak niet veranderen, wel kan jij de manier waarmee je hiermee om gaat veranderen. Overtuig een ander niet maar blijf dicht bij jezelf. Wellicht heeft de ander zij dag niet en reageert dit af op jou. Wat de reden ook is, laat dit bij de ander. Laat je niet van de wijs brengen door lullige opmerkingen. Sta in je eigen kracht. Geloof in jezelf en en doe wat goed voor jou voelt.

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch