Wie is er geen fan van de zoete aardappel? Wij zijn groot fan van onze oranje vriend! Mocht jij tot de catatgorie behoren die onze oranje vriend nog nooit gegeten heeft kan ik je aanraden om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen!Wellicht kan je beginnen met deze smeuïge couscous salade met zoete aardappel en avocado!
Makkelijk, snel en gezond. Wat willen we nog meer?
Wat heb je nodig?
- 1 zoete aardappel (ca. 150 gram)
- 150 gram (spelt) couscous
- 2 grote avocado’s
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels appelcider azijn
Zo ga je te werk:
- Schil de aardappel en snij ‘m doormidden en in kleine plakjes
- Kook ze in ca 5 minuten gaar in kokend water
- Doe de couscous in een maatbeker of kommetje en giet er kokend water overheen tot dat – ie net onder water staat.
- Snij de avocado in blokjes
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan
- Maak de dressing door de mosterd en azijn met 6 eetlepels olijfolie te mengen.
- Giet de aardappels af en spoel deze af met koud water. Laat ze ook even afkoelen.
- Roer de couscous los met een vork en meng hierin de avocado, zoete aardappel, pijnboompitten en dressing doorheen.
Bereidingstijd is ca 20 minuten en het kookniveau is makkelijk!
Eet smakelijk!
Volg ons ook op Facebook en Instagram!
Post a Comment
You must be logged in to post a comment.