fbpx
Image Alt

Punch

Flashback: jij stelde jezelf fanatiek fitness doelen, besloot het roer om te gooien en er volledig voor te gaan. Inmiddels ben je een aantal weken verder, is de pot Nutella al een aantal keer opgegaan, net iets te veel gegeten en gedronken en is de gym net even te weinig bezocht. Herkenbaar?

Je doelen vaststellen is niet zo moeilijk, maar om ze daadwerkelijk ook na te komen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Dit zijn de redenen waarom jij voorheen jouw voornemens niet kon waarmaken, maar ook vertel ik je gelijk hoe je het nu heel anders kunt gaan aanpakken! Let’s go!

 

1.TE WEINIG MOTIVATIE:

Als jij in de AH langs de snoep afdeling loopt ben je al snel vergeten hoe jouw goede voornemens er ook alweer uitzagen, en ook het sporten gaat je niet lekker af. Je gooit (te) snel de handdoek in de ring en vraagt je af waar je aan begonnen bent.

Wat ga je eraan doen?

Verander je mindset en focus. Vraag jij je af waarom je in hemelsnaam nog 20 push ups moet doen of een minuut moet planken en zie je hier het nut niet van in? Bedenk je dan wat dit met je spieren doet en hoe strak je core straks is!

 

2. JE DOEL IS ONREALISTISCH

Je vetpercentage rigoureus verlagen in twee maanden, helemaal afgetraind zijn in twee maanden. Eerlijk? Dat gaat je niet lukken. Stel realistische en haalbare doelen. Ambitie is mooi, maar op het moment dat je niet je gewenste resultaten behaald kan dit je motivatie beïnvloeden.

Wat ga je eraan doen?

Door gezond te eten en te sporten boek je sowieso al vooruitgang. Ook al zie je dit niet direct terug in de spiegel, je werkt wel al aan een fitter lijf en je leeft bewuster. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan je nieuwe levensstijl! 

 

3. JE HEBT GEEN SCHEMA

Vaak sporten is leuk, maar altijd maar op de bonnefooi gaan, gaat een keer mis. Je houdt het uiteindelijk een stuk langer vol als je een vast ritme hebt. Zonder schema ben je eerder geneigd om een workout te skippen.

Wat ga je eraan doen?

Bekijk je agenda van de komende week en zorg dat je je alvast aanmeld voor de lessen waar je aan mee kunt doen of de workouts die je wilt gaan doen. Zo bouw je structuur op en maak je en afspraak met jezelf. Zoek eventueel een zoekmaatje op waarmee je samen kunt gaan sporten voor extra motivatie.

 

4. HET IS ZWAARDER DAN JE DACHT

De workouts die je doet zijn zwaar en lastiger dan je van te voren gedacht had. Het leek allemaal zo makkelijk maar in werkelijkheid sta je regelmatig naar adem te happen en vraag je jezelf af of het ooit nog op rolletjes gaat verlopen. Je raakt gedemotiveerd.

Wat ga je eraan doen?

Verander je mindset! Er is een reden waarom je een workout of een les moet herhalen. Je wordt er dan namelijk steeds beter in! Wees niet te streng voor jezelf en geef het wat tijd!

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

 

 

 

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch