fbpx
Image Alt

Punch

Gezond eten met je kids, we gaan met z’n allen steeds bewuster eten. Maar hoe zorg je er ook voor dat je kinderen gezond eten en dit ook nog eens lekker vinden?

Belangrijk is om ook je kinderen te betrekken bij de voeding. Vertel ze waar de producten vandaan komen en laat ze helpen in de keuken. Vandaag geven wij jou 5 handige tips.

BEGIN ZO VROEG MOGELIJK!

Het is nooit te laat en nooit te vroeg om je kinderen gezond te laten eten. Vanaf het moment dat je kind gewend is aan het drinken uit een fles zou je ze al koud geperst groentesap kunnen geven. Vanaf het moment dat ze echt voedsel gaan eten kan je verse groentes pureren en deze aan je kind geven.

WEES ZELF HET GOEDE VOORBEELD

Als je echt wilt dat je kinderen gezond gaan eten zal je zelf het goede voorbeeld moeten nemen. Je kan niet van ze verwachten dat ze groentes gaan eten als jij zelf een patatje zit weg te werken. Samen aan tafel eten stimuleert kinderen ook om hun bord leeg te eten en te zien dat jullie beide hetzelfde op je bord hebben liggen.

HAAL AL HET ONGEZONDE UIT DE KEUKENKASTJES

Veel voeding waarvan je het niet zou verwachten hebben toch “verborgen” suikers. Denk hierbij aan fruitsappen en diksappen, muesli en ontbijtrepen. (deze bevatten al snel 8 verschillende soorten suikers), fruityoghurts, salade dressings, gedroogd fruit, kant en klare soepen en sauzen. Verborgen suikers bevatten vaak schuilnamen. Denk hierbij aan glucose, lactose, maltose, galactose, fructose, sucrose, dextrose en xylose.

NEEM HET ONTBIJT EENS ONDER DE LOEP

Uit onderzoek is gebleken dat in cornflakes zo’n vier theelepeltjes suiker zit per bord. Dat is bijna hetzelfde als een chocoladereep als ontbijt eten. Denk eens aan andere opties als ontbijt zoals een groente/fruitsmoothie, omelet, hardgekookte eitjes of yoghurt met fruit. Het is weer eens wat anders, kosten niet veel moeite en zo heb je een goede start van je dag!

 

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

 

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch