fbpx
Image Alt

Punch

We hebben allemaal weleens last van stress. Het ene moment wat meer dan het ander. Terecht, of niet terecht. Maar hoe fijn zou het zijn als je met een paar kleine handvaten de stress los kan laten?1. Adem in, adem uit. 

Zo oud als de weg naar Rome, maar het werkt echt! Focus op je ademhaling en adem vanuit je buik. Hierdoor krijgt je lichaam meer zuurstof en je hersenen een seintje dat er niets aan de hand is.

2. Knuffelen

Ik hoor je denken, knuffelen? Ja, echt! Een tijdje geleden is er uit een onderzoek gebleken dat je stress kan verlagen door te knuffelen. Dus, waar wacht je nog op!

3. Eet je stress weg

En nee, nu heb ik het niet over die zak M&M’s, de chips of chocoladeletters en pepernoten. Neem een banaan, drink een kop kruidenthee. Of ga voor een stukje hele pure chocolade.

4. Luister naar muziek

Probeer het eens! Door te luisteren naar kalmerende muziek zal je zelf ook snel relaxter worden.

5. Schrijf je zorgen op!

Niks zo fijn als lekker van je afschrijven. Maak een overzicht en voorkom dat alle zorgen door je hoofd blijven dwalen.

6. Yoga werkt altijd. 

Yoga is goed voor heel veel dingen. Even een momentje rust nemen en tot jezelf komen. Yoga vermindert ook zeker de stress. Een kwartiertje is al voldoende.

7. Lach!

Na een flinke lachbui ziet de wereld er vaak weer een stuk beter uit! Bel iemand die jou altijd aan het lachen maakt of zoek een grappig YouTube filmpje op!

 

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM EN FACEBOOK!

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch