fbpx
Image Alt

Punch

Wij blijven het herhalen, zorg er voor dat je elke dag meer dan voldoende water drinkt! Maar hoe zorg je er nou voor dat dit ook daadwerkelijk in jouw systeem gaat zitten?

Om je vochtgehalte op peil te houden is het belangrijk dat je anderhalf tot twee liter water per dag drinkt. Alles in je lijf heeft vocht nodig, je lichaam bestaat voor 70% uit water! Zonder vocht kunnen we maar vier dagen overleven, zonder eten wel zeventig. Water zorgt er vooral voor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen via onze nieren af wordt gevoerd.

Je huid is een orgaan, net als elk ander deel van je lijf. Zonder water functioneren organen niet goed, of niet op hun best. Als je huid niet genoeg water krijgt, zal je huid droog en aanvoelen  en je zal velletjes zien. Je huid heeft minder veerkracht en je zal veel sneller rimpeltjes en droogtelijntjes zien. En: wallen!

Om je huid te laten stralen en om haar soepel aan te laten voelen, moet je gewoon een heleboel water drinken. Ongeveer twee liter per dag. Liever nog wat meer! Vandaag geven wij jou tips hoe je op een leuke manier, makkelijk aan jouw dagelijkse hoeveelheid water zal gaan komen!

  • Begin je dag met twee glazen (van 250ml) water op een nuchtere maag. Dit schijnt heel goed te zijn voor je gezondheid (en volgens Japanse onderzoeken zou het ook een boel kwaaltjes en ziektes kunnen voorkomen…).
  • Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt die je kan vullen. Neem bijvoorbeeld een Dopler, of onze eigen Punch! bidon. Je drinkt deze leeg, en als je ergens komt waar een kraan is, vul je jouw fles weer opnieuw.
  • Als je aan een bureau werkt gedurende (een deel van de) dag, zet dan een karaf of fles water met een glas in de buurt.
  • Maak je water lekkerder door er fruit of kruiden in te doen. Denk aan munt, dille, citroen, aardbeien, komkommer… Het gaat heel fris smaken, erg lekker! En je maakt je water nog een beetje gezonder ook.
  • Drink je veel frisdrank? Vervang dit voor Spa Rood!
  • Bestel een karaf of fles water als je buiten de deur gaat eten of een kop koffie gaat drinken. . Een karaf kraanwater is ook nog eens goedkoop, en zo drink je bijna ongemerkt zo een halve liter terwijl je gezellig zit te kletsen.

 

Schermafbeelding 2017-06-08 om 14.36.15

VOLG ONS OOK OP SOCIAL MEDIA!

FACEBOOKINSTAGRAM

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch