
Zoete aardappel, wie verwerkt ‘m niet wekelijks wel in haar gerechten? Combineer deze met de o’zo geliefde avocado en jij hebt een match made in heaven!Makkelijk en gezond. Wat wil je nog meer!
WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PERSONEN?
1 zoete aardappel (ongeveer 150 gram)
150 gram (spelt) couscous
2 grote avocado’s
2 eetlepels pijnboompitten
2 theelepels mosterd
2 eetlepels azijn
ZO MAAK JE HET:
Schil de aardappel en snij deze in dunne plakjes
Kook de aardappel in circa 5 minuten gaat. (als je met je vork erin kan prikken dan is ‘ie goed)
Doe de couscous in een maatbeker of een kommetje en giet er kokend water overheen. Totdat ie-net onder water staat. (voeg eventueel wat bouillon poeder toe voor de smaak)
Snij de avocado in blokjes
Rooster de pijnboompitten in de koekenpan
Maak de dressing door de mosterden azijn met 6 eetlepels olijfolie te mengen. Houd je niet van azijn? Doe dan iets minder azijn en iets meer olijfolie.
Roer de couscous los en meng hier de zoete aardappel, avocado, pijnboompitten en dressing doorheen.
ET VOILA! BON APETITE!
VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM
Post a Comment
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.