fbpx
Image Alt

Punch

Vergeet niet te hydrateren, drink minimaal 1,5 liter water per dag. Water reinigt en is de basis van een gezonde levensstijl. Hoeveel van deze termen hoor jij regelmatig voorbij komen? Maar hoe vaak kom jij werkelijk aan de dagelijkse aangeraden hoeveelheid water? 

Het blijft soms lastig. Maar hoe weet je dat je echt te weinig water drinkt?

 

1. Je huid is niet flexibel

Als jouw huid niet meer meerekt als je deze indrukt of niet mee geeft, kan dit een teken van te weinig water drinken zijn. Pak eens het velletje boven op je hand, trek deze omhoog, schiet je vel snel terug? Thumbs up! Je drinkt voldoende water. Mocht je niet tot nauwelijks water drinken zal je zien dat je huid langer omhoog blijft staan en minder soepel is.

2. Een slechte adem

Oei, een slechte adem. Niet iets waar je op zit te wachten. Toch kan te weinig water drinken een oorzaak zijn van een minder prettige lucht uit je mond. Het speeksel in je mond bestrijd bacteriën. Wanneer je te weinig water drinkt wordt het speeksel in je mond minder waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen gaan verspreiden.

3. Je voelt je verward

Afwezigheid en niet helemaal bij de les zijn kan een teken zijn van te weinig water drinken. Door voldoende water te drinken blijf je alert en bij de les.

4. Je hebt trekt

Je lunch zit er net in, en je neigt alweer naar eten. Je lever heeft water nodig om te kunnen functioneren. Als dit niet gebeurt geeft deze een seintje aan je hersens dat het voeding nodig heeft om, om te zetten in energie. Niet gaan eten dus, maar water drinken!

5. Je stopt met zweten

Wanneer je weinig water drinkt is de kans groter dat je ook minder zweet. Je lichaam heeft al zo weinig vocht dat het goed z’n best gaat doen om het beetje vocht wat er in je lijf zit vast te houden. Zweten lijkt op het eerste ook niet fris, maar is wel ontzettend goed voor je lichaam!

 

tekenen dat je te weinig water drinkt

 

WIL JIJ NOG MEER FITNESS INSP? VOLG ONS DAN OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

 

 

 

tekenen dat je te weinig water drinkt

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch