fbpx
Image Alt

Punch

tips voor beginnende sporters

Yes, de eerste stap is gezet! Je hebt je ingeschreven bij de sportschool. Maar wat nu?

Ik kan mij goed voorstellen dat je wellicht wat onzeker bent, je weet niet wat je kan verwachten, je hebt het idee dat iedereen om je veel meer ervaring heeft en jij daar als zoekende tussen moet gaan staan. No worries, ook zij zijn ergens begonnen. Door je mindset juist in te stellen kom jij jouw eerste uurtjes in de gym als een echte prof door!

1 Stel de juiste verwachtingen

Er bestaat geen wonderdrankje welke jou na één training transformeert. Het key woord is discipline en consistentie, net als met alles. De aanhouder wint en zodra je progressie ziet wordt het ook alleen nog maar leuker!

2. Wees voorbereid

Heb je eigenlijk een stok achter de deur nodig? Plan dan op maandag jouw trainingen in, zo weet je precies wat jouw sportmomentjes zijn en kan jij al jouw andere activiteiten en verplichtingen hier om heen plannen. Let op, maak van sporten een prioriteit!

3. Focus op je techniek

Wanneer het trainen onbekend voor je is, is het niet aan te raden om zonder enige begeleiding ergens op los te gaan. Vraag om hulp en vraag de juiste uitleg als je even iets niet begrijpt. Hoe beter je basis, hoe beter je resultaat en hoe kleiner de kans op blessures!

4. Denk aan je herstel

Jouw lijf is nog niet zoveel gewend en heeft ook tijd nodig om te herstellen. Het kan zijn dat je zo lekker in de flow zit dat je dagelijks wil komen sporten. Fanatiek, maar zorg dat je ook met regelmaat een rustdag inplant!

5. Maak foto’s!

Wat staan wij met z’n allen toch een hoop op de weegschaal. Stop er mee! De beste tip is om met foto’s te werken. Zorg dat je bij de start van je fitness journey een voor en zij aanzicht foto maakt. Herhaal dit elke 4 weken en verbluf jezelf met het resultaat!

6. Laat de buitenwereld weten dat je sport

Toch nog wat motivatie angst? Toch last van een drempel? Laat je omgeving weten dat je begonnen bent met trainen. Zij kunnen je motiveren en wie weet gaan ze wel met je mee. WIN-WIN!

 

tips voor beginnende sporters

 

 

NOG MEER FITNESS INSPO? VOLG ONS DAN OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

tips voor beginnende sporters

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch