fbpx
Image Alt

Punch

Ze beschermen tegen blessures

Door het dragen van goede scheenbeschermers bescherm je jezelf voor blessures. Scheenbeenblessures zijn vervelende blessures die langzaam genezen. Tijdens het maken van traptechnieken zonder scheenbeschermers of met slechte scheenbeschermers is de kans op kneuzingen (een beschadiging van de bloedvaatjes en een zwelling van het onderhuidse weefsel) op het scheenbeen zeer groot.

Veel tijd om te genezen heeft een scheenbeen met boksen vaak niet. Voor jouw schenen kunnen genezen sta jij vaak alweer in de gym. Het gebruik van scheenbeschermers tijdens jouw training is dus van groot belang. Door het verkeerd trappen op de zak kan er een zwelling en of blauwe plekken op je scheenbeen ontstaan. Het is dan ook zeer belangrijk dat je jouw scheen direct na het trainen omhoog houdt en goed koelt met bijv. een icepack.

Toch optimaal trainen?

Wat moet je dus doen om ervoor te zorgen dat je optimaal kan blijven trainen? Ten eerste ervoor zorgen dat je geen blessures oploopt aan je scheenbenen! Maar net zo belangrijk is ook dat je ervoor zorgt dat je jouw trainingspartners niet blesseert (bovenbeenblessures zijn ook heel erg vervelend). Kies dus een goede kwaliteit scheenbeschermer, die geschikt is om jouw te beschermen maar ook je trainingspartners. 

Je scheenbenen moeten gewend raken aan de impact van de traptechnieken die je maakt. Dit heeft tijd nodig. In het begin kun je heel vaak last hebben van je scheenbenen. Maar hoe vaker je benen een tik te voorduren hebben gehad hoe meer je eraan gewend raakt, zowel aan de pijnbeleving tussen je oren als de pijn in je benen op zich. De zenuwen aan de oppervlak van de scheenbenen ‘sterven’ namelijk beetje bij beetje af wanneer je vaak tikken op je scheenbenen krijgt (deze herstellen zich wanneer je weer een tijd niet traint).

Wat kan je het beste doen?

Wat moet je dus doen? Trainen met scheenbeschermers die je voldoende bescherming geven om dit soort blessures te voorkomen, maar die tevens nog voldoende kracht doorlaten om je schenen te laten wennen aan de impact van de traptechnieken. Let wel, het is een kwestie van minimaal een jaar trainen voordat je echt gewend raakt aan de impact van trappen zonder scheenbeschermers, maar het zal nooit helemaal gevoelloos zijn.

Wanneer scheenbeschermers dragen? Draag scheenbeschermers als je de pijn van het trappen zonder niet kan verdragen of wanneer je een les volgt waarbij je gaat sparren op elkaar!

Maak jij nog geen gebruik van scheenbeschermers? Aarzel niet en schaf ze vandaag nog hier aan!

waarom scheenbeschermers dragen

 

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Post a Comment

Close
Punch Logo

Punch! Women’s Health Club is een club waar vrouwen komen om aan hun body en mind te werken.

Contact

Tel: 036-5255729

Maandag t/m Vrijdag:
09.00 – 11.30 en
18.00 – 20.30

Zaterdag & Zondag:
09.30 – 11.30

Social media
Punch